För din pälsklings mage

Livet med hund är minst sagt underbart. Vissa tillfällen driver de en totalt till vansinne, blir man gråhårig i förtid kan man skylla på dem. Med de flesta tillfällen är de helt fantastiska.

Ingenting är svart och vitt när det kommer till våra djur. Raserna kan vara densamma, trots det är de som natt och dag. Att skaffa hund är ett stort ansvar, man bör läsa på om hundens ras och gärna gå någon kurs med den. Det finns en bra anledning till varför man säger “människans bästa vän” – du kommer aldrig hitta någon som är mer trogen än din hund. De ger så mycket kärlek, bus och glädje, och kräver förhållandevis lite tillbaka. Att ge dem allt man kan, som aktivering, leksaker, träning och bra hundfoder, är ens ansvar.

Hur väljer man rätt?

Alla hundar är så olika varandra. Bara för att en sak funkar för den ena, behöver det inte göra det för den andra. Ta till exempel hundfoder, det går att köpa allt från 150 kronor och uppåt. Det finns bra kvalitetsfoder att välja mellan. Många hundar lider idag av allergi vilket kan innebära att de inte kan äta alla foder. Det finns foder som även är snälla mot allergiska hundar. Sen har vi färskfoder. Ska man göra eget foder till sin hund behöver man läsa på ordentligt innan. Man måste få tillräckligt med procent av alla olika näringsämnen. Ett bra torrfoder innehåller redan allt hunden behöver. Testa dig fram vad som passar för dig och din hund.