Förlovningsringar – tänk på detta

Vad ska man egentligen tänka på inför ett köp av förlovningsringar? Det finns en massa faktorer att ha i åtanke och vi ska här nedan ge lite tips och råd kring detta. Innan dess dock: grattis! Har du tänkt dig att ta nästa steg i ditt förhållande och gå ner på knä och fråga om din älskade vill förlova sig så tar du också ett riktigt bra beslut. En förlovning är ett stort steg att ta för att visa varandra din kärlek och de förlovningsringar man väljer blir både ett bevis och en symbol för detta. 

Numera så är förlovningen också enklare att välja. Detta sagt helt med tanke på att man själv kan välja om man vill nöja sig med att byta förlovningsringar – eller om man vill se det som en mellanlandning mot ett giftermål. Förr var det så att en förlovning innebar att man också skulle gifta sig och detta dessutom inom ett år från och med att man bytte förlovningsringar. Nu kan man, som sagt, välja själv. 

En annan detalj som är viktig att tänka på är att förlovningsringar rent historiskt inte haft samma betydelse som vigselringar. I Norden har vi lagt ett större fokus på den senare ringen, detta medan en förlovningsring mest setts som ett komplement. I exempelvis USA är det exakt tvärtom: där är förlovningsringen den viktigaste. Har ni enbart tänkt er att förlova er så är rådet alltså att unna er en lite bättre, snyggare och – för er – en mer genomtänkt ring.

Vilken förlovningsring passar er? 

Det var dock just det senare. Hur ska man egentligen tänka om man ska välja förlovningsring? Det finns några detaljer och faktorer som spelar en given roll. Priset är en sådan, storleken en annan, en tredje handlar om design medan en fjärde faktor innebär material. 

Idag kan du hitta förlovningsringar online och det är något som ger dig prismässiga fördelar som en följd av större kvantiteter och lagerhållning. Det handlar inte om sämre kvalitet bakomliggande det lägre priset. Onlinehandel har även andra fördelar och du kan exempelvis beställa hem provringar för att mäta storleken på fingret och sedan matcha förlovningsringarna mot dessa mått. 

Gällande design, material och stil så finns också stora fördelar med att köpa ringar online. Du kan välja mellan en massa olika modeller och hitta allt från klassiska till mer moderna varianter. Samma sak gäller för material där allt från guld till silver och platina finns tillgängligt. Detta gör att ni garanterat också hittar en prisvärd ring som symbol för er kärlek till varandra.